mandag 22. februar 2010

Rørosmartna..

I forrige uke var vi en tur på martna på røros og der ble det som vanlig handlet tjokklæfs og honningkake fra ei bod og gammeldags godteri fra soloppgangen. Kjøpte også spekepølse ( rein med einebær og ei hvitløkspølse). I en stand der de solgte treprodukter ble det kjevle på signe, 4 smørkniver og serveringsboks til knekkebrød. Litt mer triveli å servere i treprodukter i stede for den kjedelige embalasjen de kommer i.

I forbindelse med tjokklefsene fikk jeg lyst til å lage slike selv og spurte mamma om hun hadde noen oppskrift, noe hun desverre ikke hadde, MEN på god morgen norge i DAG laget Wenche tjokklæfs.. så da skal jeg prøve meg på hennes oppskrift.. de smaker aldeles nydelig med bronost på. Skal legge ut bilde når jeg har prøvd meg på dem.

Oppskrift på tjokklæfs:
1 beger rømme
100 gr sukker
2 egg
3/4 hornsalt/ hjortetakksalt
350 gr hvetemel

Bland alle ingrediensene og sett deigen kalt i 2-3 timer. Deigen skal være "klissete". Del opp i passende emner og klapp ut med hendene (evnt. bruk kjevle) skal være 2-3 mm tykk. Stek på middels varme på takke eller i panne med teflonbelegg til de er lys gulne på begge sider.

LYKKE TIL

2 kommentarer:

  1. Vi fikk desverre ikke me oss martnan i år, hadde jobbing hele uka =( Glæde mæ å sjå bilda av tjukklefsa ;0)

    SvarSlett
  2. Hørtes koselig ut med martna, da! Skal prøve å lage de tykklefsene, hørtes gode ut :)

    SvarSlett